Top-system ви нуди трајно еластичен силиконски заптивач на база на полисилоксан за употреба во области со висока температура

Спрејови и производи за генерална употреба 80197 Cleantech Silicone Sealant Grey

ОПИС80197 Cleantech Silicone Sealant Grey е трајно еластичен силиконски заптивач заснован на полисилоксан за употреба во области со висока температура. Cleantech Silicone Sealant во црна, сива и црвена боја е подготвена за употреба алтернатива на конвенционалните цврсти прирабници. Запечатува метални делови (алуминиум, леано железо итн.), пластика, стакло, керамика и дрво, капаци на вентили, пумпи за вода и масло, тајминг и капак на менувачот, диференцијални заптивки, кутии за батерии, фарови, задни светла, куќишта, термостати, стакла за масло за менувачот , менувач, погонски вратила и капаци на оските итн.
Универзална примена: Конструкција на моторот и каросеријата, греење и водовод, климатизација, итн. Изведби: Трајно запечатува дури и големи празнини, без губење на затегнатоста, заптивната смеса – многу примени, отпорна на УВ, клима отпорен, водоотпорен, солена вода, масло, маснотии, детергент, јаглеводороди, итн., постојана еластична димензионална фиксна, пополнува празнини, грубост и неправилности.
Апликации: Старите заптивки и залихи мора да се отстранат. Исчистете ги површините за заптивање со Cleantech Brake Cleaner и исчистете ги темелно. Нанесете ја саканата дебелина на слојот рамномерно од едната страна (исто така на дупчалки или конци) и веднаш нанесете ги и/или зашрафете ги деловите. Вишокот материјал може да се отстрани со вода. Внимателно прочитајте ги безбедносните упатства.
Спецификации: Полисилоксан база, ацетатен вкрстено поврзување.
Бои: црна – сива – црвена.
Стврднување со: задржување.
Време на обработка: 5 – 10 минути. Пуштање во употреба по околу 60 минути. Стврднување (на + 22° C) околу 1 mm за 5 часа.
Работна температура: + 5° C до + 35° C.
Отпорна на температура: -50° C до + 260° C за црн и сив лепак и -60 до +300 за црвен лепак.
Рок на траење: 24 месеци на ладно и суво место.
ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИПАКУВАЊА: 12 x 200ml;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *