Top-system ви нуди трајно еластичен силиконски заптивач на база на полисилоксан за употреба во области со висока температура

Спрејови и производи за генерална употреба 80196 Cleantech Silicone Sealant Black

ОПИС80196 Cleantech Silicone Sealant Black трајно еластичен силиконски заптивач на база на полисилоксан за употреба во области со висока температура. Cleantech Silicone Sealant во црна, сива и црвена боја е подготвен за употреба како алтернатива на конвенционалните цврсти прирабници. Запечатува метални делови (алуминиум, леано железо итн.), пластика, стакло, керамика и дрво, капаци на вентили, пумпи за вода и масло, тајминг и капак на менувачот, диференцијални заптивки, кутии за батерии, фарови, задни светла, куќишта, термостати, стакла за масло за менувачот , менувач, погонски осовини, капаци на оските итн.
Универзална примена: Конструкција на моторот и каросеријата, греење и водовод, климатизација, итн. Изведби: Трајно запечатува дури и големи празнини, без губење на затегнатоста, заптивната смеса – многу примени, отпорна на УВ, клима отпорен, водоотпорен, солена вода, масло, маснотии, детергент, јаглеводороди, итн., постојана еластична димензионална фиксна, пополнува празнини, грубост и неправилности.
Апликации: Старите заптивки и залихи мора да се отстранат. Исчистете ги површините за заптивање со Cleantech Brake Cleaner и исчистете ги темелно. Нанесете ја саканата дебелина на слојот рамномерно од едната страна (исто така на дупчалки или конци) и веднаш нанесете ги и/или зашрафете ги деловите. Вишокот материјал може да се отстрани со вода. Внимателно прочитајте ги безбедносните упатства.
Спецификации: Полисилоксан база, ацетатен вкрстено поврзување.
Бои: црна – сива – црвена.
Стврднување со: задржување. Време на обработка 5 – 10 минути. Пуштање во употреба по околу 60 минути. Стврднување (на + 22° C) околу 1 mm за 5 часа.
Работна температура: + 5° C до + 35° C.
Отпорна на температура: -50° C до + 260° C за црн и сив лепак и -60 до +300 за црвен лепак.
Рок на траење: 24 месеци на ладно и суво место.
ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИПАКУВАЊА: 12 x 400ml;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *