Top-system ви нуди заптивна смеса за системи за ладење

Спрејови и производи за генерална употреба 80601 Cleantech Radiator Sealant

ОПИС80601 Cleantech Radiator Sealant е заптивна смеса за системи за ладење. Ги заштитува системот за ладење и комората за согорување од оштетувања на заптивките и ја зголемува безбедноста при работа.
Перформанси: Го заштитува системот за ладење и системот за согорување од протекување. Трајно запечатување на пукнатини и протекување на влакната. Спречува потење на заптивната смеса и загуба на вода за ладење.
Примена: За протекување на дихтунзи за глава. За приклучоци за црево што протекуваат. За пукнатини на влакната во радијаторот, главата на цилиндерот и блокот на моторот.
Насоки: Целосно отворете го вентилот за греење. Моторот треба да биде на работна температура. Протресете го шишето и истурете ја содржината во системот за ладење на моторот што работи. По полнењето, оставете го моторот да работи уште 10 минути или направете тест возење. Проверете го нивото на водата за ладење, вентилацијата и запечатувањето на системот. Погоден за 10 литри течност за ладење. Во камионите се меша во сооднос од макс. 1:100. Целосна компатибилност со антифриз и течности за ладење. Погоден е и за затворени системи за ладење. Нема ефект на гума, пластика, легури и обоени метали.
Забелешка: Не треба да се тужи заптивната смеса на радијаторот кога сè уште се инсталирани филтрите на системот за ладење.
ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИПАКУВАЊА: 12 x 300ml;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *