Top-system ви нуди многу ефикасна комбинација на адитиви за чистење на расклопени филтри за дизел честички

Diesel and DPF additives 80406 Cleantech Dpf Cleaning Liquid

ОПИС80406 Cleantech Dpf Cleaning Liquid е многу ефикасна комбинација на адитиви за чистење на расклопени филтри за дизел честички. Ја раствора контаминацијата во филтерот за дизел честички и ја подмладува неговата целосна функционалност.
Придобивки: Го чисти филтерот за дизел честички. Ги раствора сите функционални остатоци и контаминација. Лесно биоразградливи. „Придобивка од трошоците во споредба со инсталирање на нов филтер за честички на дизелот.
Апликации: Кај сите дизел возила со DPF систем. Ако DPF на возилото е затнато со саѓи, се препорачува да се исчисти филтерот со Cleantech DPF (DPF Cleaning Liquid art.no 80406) и потоа да се користи прочистувачот DPF во резервоарот на автомобилот.
Упатства за употреба:
1) Отстранете го филтерот за честички и горниот дел нагоре на течноста за чистење – прибл. 3 до 5 литри во зависност од големината на филтерот.
2) Оставете го производот да делува прибл. 8 до 10 часа.
3) Редовно проверувајте го нивото на полнење и дополнете го доколку е потребно.
4) Испразнете го филтерот за честички.
5) Исплакнете го филтерот темелно со чиста вода по процесот на чистење.
6) Повторно составете го филтерот за дизел честички и направете тест единица најмалку 15 минути.
Сооднос на нанесување 1: 4 со вода (1 L доволно за 4 L течност за чистење), во случај на тешка контаминација користете сооднос 1: 1. Погоден за сите филтри за дизел честички.
ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИПАКУВАЊА: 12 x 1L; 4 x 5L;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *