Top-system ви нуди концентрат за брзо и едноставно чистење на радијатори и системи за греење

Radiator additives 80602 Cleantech Radiator Cleaner

ОПИС80602 Cleantech Radiator Cleaner е концентрат за брзо и едноставно чистење на радијатори и системи за греење. Ги отстранува и врзува остатоците од масло и масноти и продира и ги отстранува остатоците од кал и корозија.
Изведба: Чистење на радијатори и системи за греење. Ги отстранува и врзува остатоците од масло и маснотии. Проникнува и ги отстранува остатоците од кал и корозија. Заштита на новата течност за ладење од постара нечистотија.
Примена: За подобрување на намалените перформанси на радијаторот за време на поправките на радијаторот. За наслаги во циркулацијата за ладење. Користете при промена на течноста за ладење. За чистење по поправка на моторот (масло во системот за течноста за ладење).
Насоки: Отстранете ја валканата течност за ладење пред чистење и наполнете со свежа вода. Ставете го средството за чистење на ладилникот и оставете го моторот да работи на работна температура околу 30 минути. Отстранете ја валканата смеса – за тврдоглави наслаги повторете ја постапката. Измијте го системот за ладење со чиста вода. Пополнете го системот за ладење по чистењето, проветрете го и проверете го запечатувањето. Погоден за до 10 литри течност за ладење. За да се обезбеди чист радијатор и мотор, препорачајте го производот при секоја промена на течноста за ладење.
ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИПАКУВАЊА: 12 x 250ml;

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *